Prettiger werkklimaat

Voor het personeel van een bedrijf is een goed werkklimaat belangrijk. Tal van factoren beïnvloeden de kwaliteit van het werkklimaat. De maatregelen om regenwater af te koppelen kunnen daar invloed op hebben. De effecten daarvan zullen divers zijn, en voor iedereen weer anders.

Een aantal voorbeelden:

Groen dak met manspersoon
Prettige binnentemperatuur

Tijdens een hete periode in de zomer kan een donker dak temperaturen tot boven de 60 ˚C bereiken. Die warmte straalt ook naar binnen uit. Een groen dak isoleert en brengt de temperatuur in een bedrijfspand omlaag. Dat kan een groot verschil maken. Er ontstaat een aangenamer werkklimaat en er is bovendien minder energie nodig voor koeling.

Ook in de winter, als de buitentemperatuur juist lager is, isoleert een groen dak. Dan bespaart het op de stookkosten.

Medewerker bij biodiversiteitswadi
Groene werkomgeving

Wanneer een bedrijf besluit een wadi aan te leggen om regenwater op te vangen, is dat ook positief voor de medewerkers. Zij zullen het zeker op prijs stellen als ze in de lunchpauze hun broodje kunnen eten bij een groene wadi. En het groen brengt in hete periodes ook nog eens de buitentemperatuur omlaag.

Inpandige watertanks BMN
Trotse werknemers

Een bedrijf kan ook kiezen voor benutting van regenwater voor toiletspoeling of als koelwater. Reken er dan maar op dat de medewerkers er trots op zijn dat ze bij een duurzaam en innovatief bedrijf werken.